28.03.2020.

09:41

Foto:

Planeta

OČEKUJU NAJGORE! AMERIKA SPREMILA HLADNJAČE, ENGLEZI GRADE MRTVAČNICU ZA 12.000 PREMINULIH OD KORONE! Kamioni već čekaju ispred njujorških bolnica, Englezi od aerodroma prave ogromnu KAPELU!

Ispred njujošrkih bolnica sve je više parkiranih kamiona hladnjača koja su spremna da prime tela preminulih od koronavirusa. Jedna hladnjača uočena je parkirana ispred Elmherst bolnice, locirane, inače u jendom od nasiromašnijih kvartova Njujorka gde su uglavnom smeštene imigrantskeporodice.

Informer

U isto vreme, Velika Britanija na aerodromu u Birmingemu ubrzano gradi veliku privremenu mrtvačnicu koja će  moći da primi do 12.000 tela. Ove mere bitanskih vlasti preduzete su jer se očekuje veliki broj smrtnih slučajeva usled pandemije koronavirusa.

Informer

Ovu informaciju potvrdio je i portparol aerodroma u Birmingemu:

"Aerodrom u Birmingemu može da potvrdi da sarađuje sa vlastima na obezbeđivanju zemlje i hangara za privremenu mrtvačnicu, radi podrške pandemiji COVID-19."

Britanske vlasti i u drugim gradovima koriste velike sajamske prostore i, poput velikog konferencijskog centra u Mančesteru, adaptiraju ih u privremene bolnice.

Podsetimo, londonski Ekcel centar već je pretvoren u privremenu bolnicu zbog pandemije COVID-19. O tome više čitajte OVDE.

BONUS VIDEO: