31.03.2020.

16:58

Foto:

Planeta

TO MORA DA PRESTANE! Fon der Lajen upozorila: ONI KOJI ŠIRE DEZINFORMACIJE O KORONAVIRUSU NANOSE ŠTETU SVIMA!

Ona je upozorila da cena dezinformacija u ovom slučaju mogu biti životi građana. ”Da li beli luk ili vitamin C mogu izlečiti korona virus? Ne. Da li virus zarazi samo stare? Ne”, navela je Fon der Lajenova u u video poruci, ukazavši na postojanje sve većeg broja dezinformacija o korona virus, pogotovo na internetu.

Ona je ocenila da je to posledica trenutne neizvesnosti, anksioznosti i vesti koje se brzo menjaju o pandemiji.

CILJ JE 10 MILIONA NEDELJNO! Makron o trenutnoj situaciji: MASKE SU NAJBITNIJE!

- To mora da prestane. Radimo sa internet platformama na jačem suprotstavljanju dezinformacijama o korona virusu. One su tu da omoguće pristup zvaničnim izvorima i uklone štetni sadržaj i laže oglase - kaže Fon der Lajenova.

Ona je naglasila da EU nadzire korake koje preduziimaju internet platforme i pozvala ih da proveravaju infomacije koje se pojavljuju u okviru njihovog sadržaja i dodala da se na sajtu Evropske komisije o odgovoru na korona virus mogu naći informacije i činjenice o nekim od priča koje kruže internetom.

- Verujte svojim zdravstvenim vlastima, Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, uglednim medijima koji svoje izvešatavanje uvek zasnivaju na tačnim informacijama. Oni koji šire dezinformacije vam mogu naštetiti i koštati života - zaključila je Ursula fon der Laje