31.03.2020.

18:20

Foto:

Planeta

KORONA URNIŠE I NOSAČE AVIONA "TEODOR RUZVELT" I "RONALD REGAN", sve veći broj vojnika zaražen! Američka mornarica u velikom problemu!

Prvo je Pentagon priznao da su na "Teodoru Ruzveltu" zaražena dva mornara. Pa dva dana kasnije - da ih je 25. Taj brod je prethodno "posetio" jednu vijetnamsku ratnu luku.

Sada je već pred američkom vojno-pomorskom bazom Apra-Harbor na pacifičkom ostrvu Guam, gde će cela posada biti u karantinu jer postoje strahovanja da je inficirano više stotina mornara i oficira.

Dvojicu zaraženih ima i američki nosač aviona "Ronald Regan", a to znači da ih takođe mogu biti desetine.

Pritom, taj broj nije poslednjih nedelja napuštao bazu Jokosuke u Japanu.

Već su se pojvile pretpostavke da se epidemija uveliko širi u Oružanim snagama SAD i da postepeno postaje "vojno-politički faktor".

Formalno, Pentagon tvrdi da američka vojna sila ima samo "nekoliko stotina inficiranih".

Trenutno, SAD u vodama Persijskog zaliva imaju dva nosača aviona.

Ako se i posada "Ronalda Regana" nađe za koji dan u karantinu, to će značiti sa Pentagon ima u funkciji samo šest nosača aviona klase "Nimic".

Faktički: Samo tri za operativnu upotrebu jer američki vojni propisi zabranjuju da svi nosači u isto vreme budu izvan svojih matičnih luka i teritorijalnih voda SAD.

Ministar odbrane SAD Mark Esper je zbog epidemije zabranio kretanje američkih vojnih jedinica u naredna dva meseca. To je ostavilo bez smene bezmalo 90.000 vojnika SAD razbacanih po svetu.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE.