02.04.2020.

13:03

Foto:

Planeta

NEUNIŠTIVI GRK PREŽIVEO "DŽEK POT"! Imao grip, upalu pluća i na kraju koronavirus, otkrio šta mu je SPASILO ŽIVOT!

Borba za zdravlje trajala je 24, kako mnogi kažu baksuzna, dana.

Kako kaže, najteže je bilo što je 17 dana bio zatvoren u jednoj sobici, a samo činjenici da nije pušio zahvaljuje što je ovo preživeo.

- Testiran sam na sezonski grip i pozitivan sam na influencu B. Sve je išlo na bolje, ali mi se stanje juče pogoršalo. Grip je prešao u pneumoniju. Koliko žalim što se nisam vakcinisao na vreme – napisao je početkom marta na Fejsbuku.

Deset dana kasnije je objavio i da je dobio "džekpot" – grip, pneumoniju i koronu. Oglasio se juče kada je rekao da je uspešno dobio tešku bitku.

- Ovo nikada ne bih preživeo da nije bilo pomoći fenomenalnih medicinskih radnika! Uvek sa osmehom, ljubavlju i neverovatnom brigom, uprkos bednim platama. Bez vaše ljubavi nikada ne bih dobio ovu bitku. Samo ću vam reći da se držite dalje od cigareta (da sam pušio ne bih 5 dana preživeo) i obavezno se vakcinišite protiv gripa.

Veruje da je korona virus zaradio početkom marta, a na prvi pregled otišao je nekoliko dana kasnije jer se nije osećao dobro.

- Jako je teško kada te celo bolničko osoblje vuče od jednog do drugog dela bolnice. Imao sam temperaturu 39, a lekari su mi dali koktel lekova s namerom da mi spadne temperatura. Onda sam dobio pneumoniju. Tada sam se jako naljutio i zainatio, rešen da pobedim sve što me je snašlo. Smršao sam 7 kilograma iako sam jeo sasvim dobro – ispričao je.

Najgore mu je bilo kada je delio sobu sa jednim pacijentom koji je upao u depresiju zbog izolacije, pa je hteo da skoči sa prozora.

- Srećom, u poslednjem trenutku spasli su ga heroji koji rade u bolnici.

Trenutno se nalazi kod kuće budući da je izlečio pneumoniju, a nalaz na korona virus je negativan.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE

BONUS VIDEO: