14.04.2020.

15:57

Foto:

Planeta

ŠOK! PRVI PUT DA SE KORONA OVAKO PRENESE! Forenzičar se zarazio dok je radio obdukciju preminulog od koronavirusa!

Forenzički radnik zaražen je u Bangkoku i to se smatra prvim takavim slučajem bilo gde u svetu.

U radu objavljenom u "Journal of Forensic and Legal Medicine", istraživači su upozorili da će se forenzički radnici i patolozi morati da se štite od infekcije.

Zdravstvene organizacije poput SZO preporučila su da medicinski i ostali radnici koji dolaze u kontakt sa telima umrlih budu veoma oprezni jer uvek nije poznato na koje se sve načine virus širi.

TRI NEDELJE NIJE NAPUŠTALA KUĆU A ZARAŽENA JE KORONOM: Nisam imala kontakt, ne mogu da verujem da sam OVAKO POKUPILA VIRUS! (VIDEO)

Informer

Istraživači su svoj rad objavili 20. marta, kada je većina slučajeva na Tajlandu uvezena i bilo je malo znakova širenja virusa u zajednici kako su objasnili. 

Naučnici smatraju da postoji "mala šansa" da forenzičar normalno dođe u kontakt sa zaraženim pacijentom, ali da oni imaju kontakt sa leševima.

- Trenutno nema podataka o tačnom broju leševa kontaminiranih COVID-19, jer se oni rutinski ne proveravaju. Ipak, kontrola infekcije i univerzalne mere predostrožnosti su neophodne. Forenzičari moraju da nose zaštitnu opremu, uključujući zaštitno odelo, rukavice, naočare, kapu i masku. Postupak dezinfekcije koji se koristi u operacijskim salama može se primeniti i u patološkim / forenzičkim jedinicama -rekli su naučnici.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.