15.04.2020.

22:00

Foto:

Planeta

SAMO DVA OD 11 NOSAČA AVIONA NA BOJEVOM DEŽURSTVU! Američka flota više ne gospodari morima, ONA JE NA KOLENIMA!

"Hari Truman" ostaje jedina borbeno sposobna udarna grupa na istočnoj obali", izjavio je komandant 2. flote vice-admiral Endrju Luis.

Međutim, ona je već ispunila zaredom dva dežurstva bez kapitalnog remonta. U njenom sastavu, osim nosača aviona, ulaze i krstarica "Normandi", razarači "Faragut", "Forest Šerman" i "Lasen", kao i niz pomoćnih brodova.

Međutim, na nosaču aviona "Teodor Ruzvelt" je najteža situacija. Na njemu je više od 550 obolelih od korone.

Kako je primetio u razgovoru za Kosmomolsku pravdu kapetan Vasilij Dandikin, slična situacija je i na "Ronaldu Reganu", "Nimicu", "Karlu Vilsonu", iako ne toliko ozbiljna. Moraće se izvršiti duboka dezinfekcija i evakuacija posade sa nosača aviona.

U isto vreme, najnoviji "Džerald Ford" se i dalje bori sa "dečjim bolestima" i ne može da isplovi. Samo stari dobri "Dvajt Ajzenhauer" koji je odavno zreo za remont, nastavlja svoje dežurstvo u Indijskom okeanu.

Američka komanda je napravila grešku, kada nije preduzela odgovarajuće emre karantina za posadu. Na brodovima nije bilo ni stručnih lekara i sredstava zaštite što je omogućilo epidemiji da uzme maha, faktički onesposobivši veći deo udarnih snaga flote.