18.04.2020.

15:40

Foto:

Planeta

BORBA SA KORONOM U REGIONU! U RS 26 novih slučajeva zaraze, troje umrlo u Hrvatskoj, četvoro u Sloveniji!

Hrvatska je zabeležila 18 novih slučajeva koronavirusa u protekla 24 sata, a troje ljudi je preminulo. Ukupno je registrovano 1.832 slučaja, a umrlo je 38 ljudi.

Mere ograničenja kretanja, kao i zabrane rada kafića i prodavnica neprehrambene robe i dalje su na snazi u ovoj zemlji. Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da će mere biti na snazi do 4. maja. Kretanje će biti omogućeno unutar županija, ali odlazak u druge županije i dalje neće biti moguć.

Slovenija je zabeležila 13 novih slučajeva, ukupno 1.317. Od posledica su preminule četiri osobe. Do sada je u Sloveniji umrlo 70 ljudi. Do sada je u Sloveniji ukupno obavljeno 40.580 testiranja na koronavirus, a iz bolnica je otpušteno ukupno 190 obolelih nakon oporavka.

Vlada je najavila da bi početkom maja mogle biti ukinute zabrane napuštanja mesta stanovanja, dok se još uvek ne očekuje početak rada škola, vrtića i fakulteta, prenosi B 92.

U Crnoj Gori su, prema najnovijim informacijama, registrovana još dva slučaja koronavirusa, pa je broj inficiranih porastao na 305.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO: