21.04.2020.

12:12

Foto:

Planeta

KAKO JE OVO MOGUĆE?! Imali su najteže simptome korone, A KAD SU SE PROBUDILI... ŠOK! (VIDEO)

Dr Ji Fan i dr Hu Vifeng, obojica 42 godine, zarazili su se koronavirusom nakon što su lečili pacijente u glavnoj bolnici u Vuhanu još u januaru. Međutim, zbog teže kliničke slike morali su da budu priključeni na respirator, posle čega je njihova koža potpuno promenila boju.

Leari su ubrzo objasnili da je to sve zahvaljujući hormonalnom disbalansu koji je prouzrokovalo oštećenje jetre usled infekcije koronavirusom, navode kineski mediji.

Obojica su bila priključena na mašinu ECMO koja je drastičnija od respiratora jer osim funkcije pluća, preuzima i funkciju srca tako što upumpava kiseonik u krv.

Dr Ji je na ovoj mašini proveo 39 dana, a njegov kolega urolog čak 99 dana!

Iako kineski mediji nisu otkrivali koju su terapiju primali, a koja je sigurno uticala na promenu boje kože, ono što je izvesno jeste da će se ona vratiti u normalno stanje čim jetra počne da funkcioniše kao i pre.

- Kada sam se prvi put probudio, posebno kada sam saznao kakvo mi je stanje, bio sam jako uplašen. Non-stop imam noćne more – izjavio je dr Ji za medije.

Zbog traumatičnih iskustava dobiće i pomoć psihologa tokom oporavka.

I jedan, i drugi su radili sa dr Li Venglijangom koji je kažnjen kada je uzbunio javnost navodima o novom virusu i koji je preminuo 7. februara.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO: