21.04.2020.

21:36

Foto:

Planeta

ZARAŽENI DEČAK (9) BIO U KONTAKTU SA 172 OSOBE, NIKO OD NJIH NIJE POZITIVAN KORONAVIRUS! Čudo u Francuskoj!

Mališan je bio jedan od slučajeva koji su povezani sa Stivom Volšom, koji je prvi Britanac zaražen korona virusom u januaru dok je prisustvovao poslovnoj konferenciji u Singapuru.

Volš nije ni znao da je inficiran, a zarazio je još 10 državljana Velike Britanije i petočlanu porodicu koju je sreo na zimovanju u mestu Kontamin Monžoa, a zatim se vratio u London.

Većina gostiju zaraženo je korona virusom, ali je istraga Zavoda za javno zdravlje u Francuskoj otkrilo da devetogodišnji dečak nije zarazio 172 osobe sa kojima je bio u kontaktu a iz predostrožnosti su stavljene u izolaciju, prenosi "Gardijen".

LEPENOVA NOKAUTIRALA BRISEL JAČE OD KORONE: EU je PRVA ŽRTVA VIRUSA, povratak GRANICA I NACIONALNE DRŽAVE je realnost!

Istraživanje je pokazalo da je mališan bio zaražen sa virusom Sars-Cov-2, koji izaziva COVID-19, ali je imao i grip i običnu prehladu. Iako su njegovi rođaci bili zaraženi posle, nijedan od njih nije razvio korona virus.

- Jedno dete, inficirano sa ostalim respiratornim virusima, pohađalo je tri škole dok je pokazivalo simptome, ali nije prenelo virus, što ukazuje da se virus drugačije širi među decom - kazao je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kostas Danis za novinsku agenciju AFP.

Dečak je imao tek blage simptome pre nego što je testom otkriveno da ima korona virus u toliko malim količinama da je infekcija jedva detektovana. Mala količina virusa u dečaku verovatno je razlog što nije inficirao druge ljude sa kojima je bio u kontaktu.