26.04.2020.

11:28

Foto:

Planeta

ITALIJA PLAĆA DEO ARANŽMANA SAMO DA BISTE LETOVALI NA OVOM OSTRVU Polovina avionske karte i trećina smeštaja

Primer toga je Sicilija koja ima jasan plan kako bi namamila turiste. Regionalna vlada odlučila je da snosi troškove za polovinu cene avionskih karata, jednu od tri noći u hotelu, kao i da pokloni karte za muzeje i arheološka nalazišta.

Budžet od 50 miliona evra trebalo bi da podmiri troškove, nakon što je industrija u martu i aprilu izgubila oko milijardu evra zbog korona virusa.

Vaučeri za letovanje bi trebalo da budu dostupni na sajtu turističke organizacije ostrva.

U Italiji 13 procenata BDP-a dolazi upravo iz turizma, tako da uprkos tome što je bila najveće žarište korona virusa u Evropi, planira pokretanje svih sektora 4. maja kada je predviđeno da popusti mere. Turističke organizacije uveliko smišljaju načine kako da naprave socijalnu distancu na plažama.

Informer

Iako broj smrtnih slučajeva u Italiji ponovo raste, broj novo inficiranih se smanjuje. Čak 40% od ovih novih slučajeva zabeleženo je u Lombardiji, gde je prvi slučaj prijavljen pre više od dva meseca.

"Jedinica civilne zaštite" izašla je sa novim podacima testiranja i saopštila da je do sada u Italiji testirano više od milion građana od ukupnog stanovništva koje broji 60 miliona. Ranije su u ovaj broj ulazili samo testovi briseva, što je mnogo veća cifra jer se rade dva ili tri puta.

Informer

 

Lombardija koja je epicentar virusa započela je program testiranja antitela i priprema se da pokrene ekonomiju nakon zastoja od nekoliko nedelja. Osim ovog programa počeli su da se vrše i serološki testovi koji podrazumevaju testiranje uzoraka krvi i biće obavljeni u 14 najteže pogođenih oblasti u Lombardiji, prenosi Blic.