28.04.2020.

13:50

Foto:

Planeta

RUSKA CRNOMORSKA FLOTA KRSTAREĆIM RAKETAMA "OBRISALA NEPRIJATELJA"! Koherentnom akcijom, koristila najnovije rakete "Kalibr" i "Moskit" (FOTO)

- U izvršavanju svoje misije, posade su postigle istovremeno izračunato uništavanje ciljeva na različitim daljinama do ciljeva i vremena lansiranja, a takođe i sa različitim vrstama projektila - navodi se u saopštenju.

Posade brodova obavljale su elektronsko lansiranja raketa, precizirala je pres služba flote.

- Pre toga su mornari vežbali zajedničko razmeštanje i borbeno manevrisanje brodova kao homogena mornarička taktička grupa i držali vežbe za pružanje komunikacija i protivvazdušne odbrane mornaričke grupe tokom njenog tranzita na moru - kaže se u saopštenju.

Mali raketni brod "Ingušetia" izgrađen je za Crnomorsku flotu i osmi je nadograđeni brod Projekta 21631 "Buian-M". Novi ratni brod isplovio je prvi put u junu 2019. godine i postao je deo Crnomorske flote 28. decembra 2019. godine.

"Ingušetija" nije prvi ratni brod ove klase u borbenoj strukturi ruske Crnomorske flote.

"Projekti 21631" malih raketnih brodova klase Buian-M opremljeni su najsavremenijim artiljerijskim, raketnim, protivsaboterskim, protivvazdušnim i radio-tehničkim naoružanjem, uključujući najsavremeniji precizni raketni sistem "Kalibr-NK" predviđen za gađanje mornaričkih i ciljeva sa obale.