29.04.2020.

06:59

Foto:

Planeta

LJUDI U OVOM SELU PADALI SU IZNENADA U SAN Spavali bi po nekoliko dana, gubili pamćenje i ČUDNO SE PONAŠALI: Onda je otkriven uzrok

Naime, stanovnici kazahstanskog sela Kalači odjednom su padali u san, spavali danima, a posle se ničeg nisu sećali. Postajali su agresivni i imali su izuzetno pojačan seksualni nagon.

Čitave tri godine stanovnici “Usnulog sela” patili su od halucinacija, migrene, gubitka pamćenja, nesposobnosti kontrolisanja bešike i nekontrolisane seksualne želje zbog koje bi muškarci mesecima imali erekciju.

- Deca bi na licima svojih majki videla dva para očiju, jedan (inače učtivi) penzioner nazivao je medicinske sestre prostitutkama, 60-godišnji gospodin umislio je da je petao, a jedan od pacijenata ustao bi iz kreveta i uz nacistički pozdrav podignutom rukom vikao ‘Hajl Hitler!’ - tvrdili su meštani.

Nakon mnogih testova otkriveno je da se uzrok ovih neobjašnjivih pojava najverovatnije krije u obližnjem rudniku uranijuma iz vremena Sovjetskog saveza. Naime, ustanovljeno je da iz njega izlazi velika količina ugljen-monoksida, uzrokujući trovanje meštana.

- Nakon brojnih medicinskih testova, naši naučnici su zaključili da je u pitanju trovanje ugljen-monoksidom, a ispitivanja koja su nezavisno sproveli stručnjaci iz Praga i Moskve pokazala su da je količina ugljen-monoksida u vazduhu bila deset puta veća od optimalnog nivoa - izjavio je tada potpredsednik Kazahstana Berdibek Saparbajev za britanski “Dejli mejl”.

Štetni gasovi pojavili su se kada se rudnik ispunio podzemnim vodama, a visok nivo ugljen-monoksida prouzrokovao je pad nivoa kiseonika u selu.