28.04.2020.

19:16

Foto:

Planeta

MISLILI SU DA JE UMRLA, A ONDA JE USLEDIO ŠOK! Prva osoba na kojoj je testirana vakcina za koronu uputila VAŽNU PORUKU!

Doktorka Granato je prva osoba koja je prihvatila da učestvuje u testiranju nove vakcine za KOVID-19. Testiranje obavlja Univerzitet Oksford, a Granato je prilično javno prihvatila da bude test subjekat.

Nakon što je testiranje započelo, doktorka se neko vreme manje pojavljivala u javnosti, što je dovelo do toga da na internetu niknu teorije zavere o tome da je umrla. Bi-Bi-Si je kontaktirao s doktorkom koja je u neverici gledala vesti koje o njoj kruže i našao je živu i zdravu.

- Zdravo svima, i te kako sam živa! Evo, pijem čaj. Danas je nedelja, 26. april, tri dana nakon mog rođendana. Tri dana nakon što sam primila vakcinu ili kontrolni uzorak jer nam nisu rekli koji od ta dva primamo zbog verodostojnosti istraživanja - rekla je Granato.

Doktorka je rekla da uživa u nedelji i nada se da će i ostatak sveta uživati u danu i istakla da je u celoj situaciji oko lažnih vesti najviše uznemirilo što su netačne informacije došle i do nekih njenih članova porodice.

- Ovakve dezinformacije namerno se plasiraju kako bi se manipulisalo gledištem ljudi o vakcinaciji i laži neće biti tolerisane - rekao je šef istraživanja, doktor Endrju Polard.