28.04.2020.

20:20

Foto:

Planeta

SVET STREPI! SAKAŠVILI ĆE IZAZVATI RAT IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE?! Kijev gurnuo prst u oko Moskvi imenovanjem Gruzijca, iza koga stoji CIA!

Imenovanje Mihaila Sakašvilija na mesto zamenika premijera Ukrajine ne samo da može dovesti do raskida diplomatskih odnosa između Tbilisija i Kijeva, već može i izazvati vojni sukob u velikim razmerama. Slično mišljenje izneo je i gruzijski politikolog Šota Apkaidze.

- Očekivali smo da će nam ga ukrajinska strana predati, izručiti Gruziji gde bi bio osuđen - rekao je stručnjak, ističući da bi se bivši gruzijski predsednik Sakašvili suočio sa zatvorskom kaznom u svojoj domovini.

Uprkos tome, Kijev ignoriše ovu činjenicu, izazivajući ogorčenje sa gruzijske strane: "To je neprihvatljivo i nećemo se pomiriti, ne trebaju nam takvi odnosi sa Ukrajinom, gde će živeti neko ko je tražen u Gruziji zbog niza ozbiljnih krivičnih dela i protiv koga se pokreće krivični postupak." 

SUKOB MERKELOVE I TRAMPA ZBOG SRBIJE I KOSOVA! Nemački Špigl: Tramp sprema konačno rešenje za KiM bez učešće Evrope! SAMO I BEOGRAD SE TU NEŠTO PITA!

Istovremeno, stručnjak kaže da su gruzijske vlasti već "opozvale ambasadora, i da će sledeći korak biti prekid diplomatskih odnosa".

Međutim, stvarna opasnost ovog imenovanja Sakašvilija preti samim Ukrajincima, jer je "on američki projekat koji će slediti američke ciljeve i podstaći sukobe, uključujući i u Ukrajini".

Politikolog je istakao da će novi potpredsednik vlade postati još jedan poslušni instrument u rukama Sjedinjenih Država, uz pomoć kojih će se stvoriti kontrolisani haos u Ukrajini.

KORONA PROIZVELA NOVI OBLIK PORODIČNOG NASILJA, DECA ZLOSTAVLJAJU RODITELJE! Policija i službe za pomoć zatrpani pozivima!

Istovremeno, stepen podsticanja na ovaj haos preti da dostigne takav nivo da Sakašvili može lako izazvati rat.

- A kada nastane haos, tada će biti moguće ratovati s Donjeckom, Luganskom i u pravcu Krima - objasnio je analitičar, ističući da bi ovaj američki projekat "Sakašvili" mogao da izazove sveopšti rat između Rusije i Ukrajine.