30.04.2020.

09:59

Foto:

Planeta

ŠTA SE "KUVA" U TAJNIM AMERIČKIM LABORATORIJAMA U BLIZINI RUSIJE?! Ukrajinski opozicionar pokrenuo SKANDAL, šta 15 MISTERIOZNIH VIRUSOLOŠKIH CENTARA radi oko granica RF?!

Lider opozicionog bloka Ukrajine Viktor Medvedčuk poslao je zvanični dopis Sjedinjenim Američkim Državama sa pitanjem: Šta rade vaše biološke laboratorije u našoj zemlji?

Odgovor je bio senzacionalan! Sjedinjene Države su priznale da postoje takve biološke laboratorije i da rade po programu Ministarstva odbrane SAD, a da u Ukrajini "proučavaju patogene".

In na vebsajtu američke ambasade u Ukrajini pojavila se zvanična izjava: „Program biološke pretnje Ministarstva odbrane SAD radi sa ukrajinskom vladom na obezbeđivanju konsolidovanog i sigurnog skladištenja patogena i opasnih toksina u državnim agencijama, kao i istraživanju i razvijanju vakcina."

Američka ambasada je verziju o ovim biološkim laboratorijama kao o pretnji stanovništvu nazvala "ruskom dezinformacijom".

Međutim, Ambasada SAD je ubrzo izbrisala izjavu, koja je, ipak, ostala iskopirana ...

Komsomolska pravda podseća na skandal u Gruziji kao ilustraciji istorijata tajnih američkih labvoratorija u blizini Rusije, a posle raspada SSSR-a.

Jedna od njih je bila laboratorija "Rihard Lugar" u Tbilisiju, a stravični detalji isplivali su u javnosti kada je dokumentacija o laboratoriji dospela u ruke bivšeg ministra državne bezbednosti Gruzije Igora Gioradzea. Izveštaji u velikom broju smrtnih slučajeva ljudi koji su učestvovali u istraživanjima bili su zapanjujući. Uzrok smrti nij bio poznat, a nisu upisivana ni prezimena umrlih.

Danas je Lugar laboratorija potpuno prešla u ruke Ministarstva zdravlja Gruzije i nema nikakvih indicija da se tamo nastavljaju ovakvi eksperimenti.

Ponovno pokretanje pitanja tajnih američkih laboratorija na granicama Rusije od strane ukrajinske opozicije usred pandemije koronavirusa svakako nije slučajno...

BONUS VIDEO: