30.04.2020.

13:25

Foto:

Planeta

AMERIČKI PREDATOR! Bajden se ne oglašava o navodnom seksualnom napadu!

Javnost vrši pritisak da se bivši senator i potpredsednik SAD u Obaminoj adminstraciji oglasi povodom ovih tvrdnji, ali Bajden za sada nije komentarisao optužbe.

Najveće demokratske organizacije za ženska prava i ugledne feministkinje takođe odbijaju da javno komentarišu tvrdnje Ridove o navodnom seksualnom nasilju Bajdena iz 1993. kada je u američkom Kongresu bio senator savezne države Delaver.

Zamenica menadžera Bajdenovog izbornog štaba Kejt Bedingfild izjasnila se o ovom pitanju kratko u okviru jednog zvaničnog saopštenja navodeći da se to "apsolutno nije dogodilo", bez dodatnih komentara.

Optužbe Tare Rid pojavile su se u trenutku kada se Bajden pozicionirao kao glavni demokratski oponent Donaldu Trampu, koga je, inače, više žena optužilo za nedolično i nasilničko seksualno ponašanje tokom prošle izborne trke za Belu kuću.

Njujork tajms je juče objavio da aktivistkinje za ženska prava diskretno podstiču Bajdena da se oglasi o ovom pitanju pre kraja aprila koji je proglašen za mesec borbe protiv seksualnog nasilja