30.04.2020.

13:32

Foto:

Planeta

ČETIRI DECENIJE NIJE ODUSTALA OD POTRAGE ZA UBICOM SESTRE! On im je bio sve vreme ispred nosa a odala ga je jedna stvar!

Bivši komšija, 71-godišnji Filip Vilson, uhapšen je u četvrtak u svojoj kući u Sakramentu.

On je optužen da je silovao i ubadao 20-godišnju Bruks u svom stanu u Sakramentu 1980. godine.

Vilson, opisan kao veoma krupan čovek, nikada pre nije bio deo istrage "dok nije identifikovan preko DNK", ispričala je za magazin "Pipl" istražiteljka Mikaela Links.

Policija se obratila agencijama koje istražuju veze DNK, nakon što nepoznatu krv na mestu događaja, koja je očigledno pripadala napadaču, a ne žrtvi, nije uspela da uporedi sa DNK podacima u bazi podataka uhapšenih ljudi.

Bruks, rodom iz države Njujork, živela je u stanu nešto više od mesec dana pre nego što je ubijena. U noći kada je poslednji put viđena živa, otišla je na posao u prodavnici krofni, koja se nalazila odmah iza ugla njenog apartmanskog kompleksa i nakratko prisustvovala jednoj zabavi pre nego što se uputila kući. Nađena je izbodena na smrt u svojoj spavaćoj sobi sledećeg dana, 24. aprila, nakon što su se kolege zabrinule jer se nije pojavila na poslu.

Links smatra da je napadač pratio kretanja Bruskove pre nego što ju je napao. Navodno je prijateljima rekla da ju je "neko gnjavio na poslu", ispričala je njena sestra.

Marija Arik je rekla da je veoma srećna zbog hapšenja.

- Ono što je čudo, jeste ta DNK. Ona daje nadu ljudima. Nikada nisam odustajala - rekla je ona.

Vilson se prvi put pred sudom u Sakramentu pojavio u invalidskim kolicima gde je saslušao optužnicu. Suđenje će se nastaviti petog maja. 

BONUS VIDEO: