07.05.2020.

12:56

Foto:

Planeta

LOKALNA HEMIJSKA POSTROJENJA ODLETELA U VAZDUH U MEKSIKU! Stanovništvo beži kako bi spasli živote! (VIDEO)

Postrojenje za hemijsku reciklažu prerađuje rastvarače i različita ulja u industrijskom sektoru grada. Uprkos ogromnoj eksploziji, nekim čudom, nema potvrde da je iko povređen.

Snimci očevidaca sa lica mesta pokazuje meru plamena i rezultate gustog crnog dima koji sada prekriva delove gradskog područja.

Za borbu protiv požara raspoređeni su timovi gradske vatrogasne službe i lokalne jedinice civilne zaštite, zbog koga se uzdiže dim stotine metara u vazduh.

Zabeleženo je više sekundarnih eksplozija nakon prve koja se desila oko 9 sati uveče po lokalnom vremenu, što je usporilo napore u gašenju požara u postrojenju.

Još nije izdato naređenje za evakuaciju, mada je apelovano na javnost da izbegavaju ovo područje, a uspostavljen je i sigurnosni kordon usled zabrinutosti zbog sekundarnih eksplozija. Ipak, stanovnici četvrti Bicentenario masovno su napuštali svoje domove u strahu od potencijalnog ispuštanja otrovnog gasa. Iako je vatra zahvatila i susedni prazan teren, ne očekuje se da će se širiti dalje.