13.05.2020.

11:42

Foto:

Planeta

POLICIJA IH "PROVALILA" Robijaši namerno inficiraju jedni druge koronom kako bi izašli na slobodu! (VIDEO)

Iznenadni porast broja zaraženih korona virusom u zatvoru sredinom aprila bio je bez objašnjenja. Međutim, sada se pojavilo objašnjenje čitave situacije, prenosi Dejli mejl.

Šerif okruga Los Anđeles Aleks Vilanova u ponedeljak je saopštio da je 21 zatvorenik zarazio jedan drugog virusom kovid-19. Oni su pili vruću vodu iz jedne šolje i disali su u istu masku.

Nadzorne kamere su 25. aprila zabeležile kako jedan zatvorenik uzima gutljaj vode iz čaše, a onda je dodaje sledeće robijašu.

- Pomoću tople vode pokušavali su lažno da povise očitavanja temperature da bi stvorili simptom za Covid-19 - rekao je Vilanova.

Na snimku koji su objavili brojni svetski mediji se vidi kako zatvorenici dele jednu šolju, grupišu se na jednom mestu umesto da praktikuju socijalno distanciranje.

- Među njima postoji lažno verovanje da će, ukoliko budu pozitivni, biti pušteni iz zatvora, a to se neće dogoditi - istakao je šerif.

Dodao je kako je 21 muškarac iz bloka gde boravi 50 ljudi zaražen virusom, ali da im neće biti dozvoljeno da virus odnesu kući kako su mislili.