13.05.2020.

16:21

Foto:

Planeta

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN BORISA DŽONSONA! Lider Laburista traži od premijera priznanje za pogrešne savete u borbi PROTIV KORONAVIRUSA!

Lider Laburista Kir Starmer, pisao je premijeru tražeći od njega da se vrati u donji dom parlmenta da bi priznao da je to bilo savet vlade dat početkom godine, preneo je Skaj njuz.

Tokom pitanja postavljanih premijeru u donjem domu parlamenta Starmer je istakao da broj preminulih u domovima za stare čini više od 40 odsto ukupnog broja smrtnih slučajeva od COVID-19 u Britaniji.

On je zatražio od Džonsona da prihvati da je vlada delovala suviše sporo kako bi zaštitila ljude u domovima za stare.

Britanski premijer je odgovorio da nije tačno da je tako glasio savet i dodao da su uveli restriktivne mere u domove za stare pre nego u celoj zemlji.

LAVROV RAZOTKRIO PAKLENI PLAN VAŠINGTONA! Tramp otvara biološke laboratorije blizu ruskih granica, TO NIJE SLUČAJNO!

Izvori laburista su kasnije distribuirali link prema vladinoj veb stranici, na kojoj pod sekcijom maske za lice piše da nije vrlo verovatno da će se ljudi u domovima za stare zaraziti od COVID-19.

Savet je bio objavljen 25. februar, a povučen 13. marta.

Nešto ranije Kir je, takođe, privukao pažnju podacima o smrtnim slučajevima Kancelarije za statistiku.

- Ove godine je broj umrlih u starackim domovima u aprilu iznosio neverovatnih 26.000 - što je tri puta više od proseka - 18.000 dodatnih smrtnih slučajeva ovog aprila - rekao je on poslanicima.

- Ako uzmemo u obzir vladine podatke da je bilo samo 8.000 zabeležnih smrtnih slučajeva od COVID-19, ostaje 10.000 neobjašnjivih smrtnih slučajeva u domovima za stare u aprilu - istakao je Kir.