14.05.2020.

14:26

Foto:

Planeta

(FOTO/VIDEO) DIVLJI ZAPAD, ALI BUKVALNO! Teksašani naoružani do zuba otvorili radnju uprkos zabrani: Samo neka neko proba da nam zabrani!

Arčibald je došao naoružan poluatomatskom puškom AR-15 i postavio kordon na parkingu tatu studija Džejmija Vilijamsa sa svojim naoružanim prijateljima, opremljenim toki vokijima i u majcama s natpisom "Narod se pita", piše Njujork tajms.

- To je stvar vlasnika da li će da otvori svoju radnju ili će da je zatvori - kaže Arčibald koji smatra da je njegova misija da pomogne Teksašanima, vlasnicima privatnih radnji da se usprotive naredbama teksaške vlade o zatvaranju poslovnih objekata i socijalnom distanciranju.

- Ko će da dođe da uhapsi čoveka koji je otvorio svoju radnju u skladu sa ustavnim pravima. To ja nazivam konfrontacijom, a vi nazovite oružanim otvaranjem radnji ako želite - ocenio je Arčibald.

Guverner Teksasa, republikanac Greg Abot, odobrio je ovog meseca otvaranje velikog broja tržnih centara, restorana i drugih radnji, ali je zadržao restriktivne mere u slučaju barova, kafića, tatu salona i drugih radnji u kojima je teže obezbediti socijalno distanciranje.

Zbog toga je desetak ogorčenih vlasnika radnji pod restriktivnim merama odlučilo da, naoružani do zuba i u maskirnim uniformama protestuju i bore se za svoja prava kao Filip Arčibald.