16.05.2020.

12:09

Foto:

Planeta

NEKO JE OVDE TOTALNO LUD! Kad vidite gde su sagradili most nećete moći da verujete! (FOTO)

Društveni mediji zasuti su slikama mosta u izgradnji u Egiptu, kao dela projekta auto-puta koji u najmanju ruku čini ljude frustriranim i ljutim jer je toliko blizu stambenih zgrada da se čini kao da je povezan sa njima.

Navodi se da je specifični deo mosta auto-puta prikazan na fotografijama udaljen otprilike 50 centimetara od stambenih zgrada. To znači da je auto-put nadomak dosega ljudskih balkona.

Pored ekstremnih količina zagađenja, koje će nastati kad se dozvoli saobraćaj na auto-putu, i ljudi koji će pretrčavati auto-put kako bi stigli do svojih vrata (ili, pak, prozora), donji spratovi sa mnogim stanovnicima i prodavnicama će morati da nastave život živeći ispod mosta auto-puta u mraku.

Procenjuje se da će izgradnja koštati oko 5 milijardi egipatskih funti, ili gotovo 317 miliona američkih dolara.

Informer

Prema sajtu "Bored panda", Ministarstvo za stambeno zbrinjavanje u Egiptu objasnilo je da su četiri zgrade koje su izuzetno blizu mosta zapravo izgrađene nelegalno. Odluka o rušenju ovih zgrada je doneta, ali pritisak stanara i činjenica da će most biti u blizini zgrada mogu da produže ili čak zaustave proces. Planira se izdvajanje 250 miliona egipatskih funti kao obeštećenje stanovnicima koji žive u zgradama koje se planiraju srušiti.

Informer