19.05.2020.

20:01

Foto:

Planeta

NE SME SE DOZVOLITI DA TA ORGANIZACIJA POSTANA PLATFORMA VAŠINGTONA! Evo šta Rusija kaže o ponašanju predsednika SAD prema SZO!

Njegov zamenik Sergej Rjabkov kaže da se ne sme dozvoliti da se ta organizacija pretvori u platformu Vašingtona za svođenje računa.

Prethodno je američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će Vašington u potpunosti obustaviti finansiranje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i revidirati svoje članstvo u toj organizaciji u narednih 30 dana ukoliko ona ne realizuje sve reforme koje zahtevaju SAD.

- Uveren sam da SZO kao i svaka druga struktura treba da se modernizuje. Ali, to ne može biti jedan potez koji bi rešio sve probleme za 30 dana… Potrebna je zajednička, trezvena analiza situacije i činjenica, pre svega činjenica. Već smo navikli da naše zapadne kolege, na žalost, u čitavom nizu slučajeva činjenicama posvećuju pažnju na poslednjem mestu, ili ih, preciznije rečeno, uopšte ne uzimaju u obzir prilikom promovisanja svojih političkih inicijativa na međunarodnoj sceni - rekao je Lavrov.

NOVA FAZA! Konte poručio Italijanima: SADA NAM JE POTREBAN OPREZAN OPTIMIZAM!

Prema njegovim rečima, borba protiv virusa korona ne sme da bude žrtva takvih „geopolitičkih igara i ambicija“.

Istovremeno, njegov zamenik Sergej Rjabkov kaže da nema osnova da se ne veruje u informacije SZO o kovidu 19 koje su dobijene Kine. Moskva veruje Kini, dodao je on.

- Tesni sarađujemo s Kinom, i nemamo nikakve osnove da sumnjamo u informacije i metodiku koja je primenjivana ili koje su plasirane kao informacije SZO od kineskih kolega - rekao je Rjabkov.

Ne sme se dopustiti slabljenje SZO i njeno pretvaranje u platformu Vašingtona za svođenje računa.

- SZO ne može da se pretvori u pak koji će juriti po terenu - zaključio je on.