21.05.2020.

12:06

Foto:

Planeta

A OD PUTINA, ORDEN! Ruski ministar odbrane i veliki srpski prijatelj Sergej Šojgu proslavlja 65. rođendan! (FOTO)

- Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin čestitao je ministru odbrane Sergeju Šojguu rođendan i potpisao ukaz o dodeli ordena prvog stepena "Za doprinos otadžbini" - saopšteno je iz Kremlja.

Rođendan su ruskom ministru čestitale brojne poznate ličnosti, a među svakako najvažnijim zvaničnicima ističe se ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Dva ruska ministra poznaju se odavno, još dok je Šojgu bio na čelu Ministarstva za vanredne situacije, a kako je Šojgu nekoliko puta isticao, više puta radili su zajedno u Jugoslaviji i Iraku.

- Neprocenjiv je Vaš doprinos uspostavljanju modernog sistema za sprečavanje i otklanjanje posledica vanrednih sistuacija, opštem jačanju odbrambenih sposobnosti zemlje i očuvanju tradicije našeg naroda - piše u rođendanskoj čestitci Lavrova.

Lavrov je naročito ponosan na prijateljstvo sa Šojguoom.

- Poznajem Vas mnogo godina kao pouzdanog prijatelja, pravog patriotu, najvećeg profesionalca. Za mnoge je vaš životni put postao svetli primer samopožrtvovanosti, hrabrosti i odanosti dužnosti koju izvršavate. Ponosim se našim prijateljstvom - istakao je Lavrov.