25.05.2020.

10:28

Foto:

Planeta

DIVLJA MAČKA IMA NOVU IGRAČKU! Pogledajte ispitivanje najnovije rakete "Martlet" za helikoptere u britanskoj mornarici! (FOTO/VIDEO)

Dok mornari i marinci podržavaju trenutnu nacionalnu borbu protiv COVID-19, pomorske snage Vajldkat sa sedištem u Ieoviltonu, koja uključuje 815 mornaričkih eskadrila, fokusirana je na obezbeđivanje Velike Britanije i spremna za buduće globalne pretnje.

Informer

Ispaljena iz Vajldkat helikoptera, nova raketa "Martlet" ove je nedelje testirana na dometu blizu obale Velsa.

Za 0,3 sekunde, raketa se odvojila od helikoptera "Vajldkat HMA Mk2", ubrzavajući do jedan i po puta brže od zvuka.

Informer

Ispitivanja predstavljaju važnu prekretnicu u testiranju novog sistema koji će naoružati helikoptere "Vajldkat koji će biti raspoređeni u okviru operativnog obezbeđivanja "HMS kraljice Elizabete" sledeće godine.

Mat Boulind, komandant pomorskih snaga "Vajldkat, rekao je: "Ovo probno testiranje rakete pokazuje da će "Vajlldkat" helikopter biti spreman da pomogne u odbrani nosača aviona "Kraljice Elizabete" i njihovim udarnim grupama u godinama koje dolaze.

Informer

- Kraljevska mornarica i vojska uvele su helikoptere "Vajldkat u službu pre pet godina, a testiranje "Martleta" ove nedelje predstavlja vrlo značajnu prekretnicu i predstavlja ogroman uspeh za zajedničku industriju i tim Ministarstva odbrane.