28.05.2020.

07:08

Foto:

Planeta

OTKRIVENA PENTAGONOVA ZAVERA NA NEBU IZNAD SRBIJE! Ruski ekspert obelodanio jezivu podvalu iza svetlećih lopti u koje smo svi u čudu gledali tokom vanrednog stanja!

Tako je ruski pisac, popularni bloger Dmitrij Konanikin prokomentarisao vest da je Ilon Mask dogovorio sa Pentagonom mogućnost da američak vojska koristi Starlink komunikacione satelita u vojne svrhe, što je Mask prekjuče zvanično i potvrdio.

Takav scenario Konanikin, inače, nekada inženjer u ruskom raketno-svemirskom kompleksu, predvideo je u februaru u jednom od svojih obraćanja javnosti. U intervjuu za portal PolitRusija potvrdio je da je Pentagon već duže vreme "pozivao" Ilona Maska "na vojnu službu", i da ovaj "obrt" ne treba da nas iznenadi.

Konanikin je podsetio da je u septembru prošle godine komandant američkih svemirskih snaga Džon V. Rejmond, u svom prvom obraćanju na konferenciji Asocijacije ratnog vazduhoplovstva, naznačio šefovima „privatnog prostora“, uključujući i Ilona Maska, da im je Pentagon glavni "hranitelj" i "sponzor".  Godinu dana ranije - u decembru 2018. - Space X je dobio ugovor sa Američkom laboratorijom za istraživanje vazduhoplovstva za 28,7 miliona dolara.

„Ovaj projekat je uključivao razvoj interakcije između civilnih satelita u orbiti, aviona američkog ratnog vazduhoplovstva i kopnenih stanica“, objasnio je Konanikin.

Već tada se pretpostavljalo da će Starlink komunikacijski sateliti biti integrisani u najnoviji specijalizovani napredni sistem za upravljanje borbama (ABMS), koji je uključivao ratne snage, kopnene snage i satelitsku podršku.

Planirano je da se sateliti Ilona Maska uključe u velike američke vežbe kao deo koncepta Vojnog interneta, a za testiranje borbene upotrebe elemenata ABMS. Očekivalo se da će se manevari održati u aprilu, ali na kraju su morali da budu odloženi zbog pandemije koronavirusa, dodao je Konanikin.

Upotreba civilnih satelita blizu Zemlje u vojne svrhe deo je jedinstvene, pažljivo strukturirane strategije Sjedinjenih Država koja želi da dominira svemirom.

„Sjedinjene Države nameravaju da koriste čitav sistem satelita, koji će uključivati tri ešalona - satelite u niskim orbitama, satelite koji se nalaze više, pa sve do samog Meseca, a sa ciljem da kontrolišu ovaj prostor“, tvrdi Konanikin.

- Civilni sateliti, uključujući Starlink Ilona Maska, obezbediće balansiranje sistema za kontrolu na bojnom polju sa niskom orbitom. Jedan od njihovih zadataka je i praćenje hiperzvučnih objekata. Odnosno, ovo je reakcija Sjedinjenih Država na naš - ruski - "Avangard". "

Prema Konanikinu, Ilon Mask je samo paravan. Suština je da Sjedinjene Države nameravaju da prilagode napredne tehnologije dostupne "privatnicima" daljoj militarizaciji svemira.

- Amerikanci sve rade to da bi se osigurala održivost njegovog novog specijalizovanog sistema koji bi međusobno povezivao protivvazdušnu odbranu, mornaricu i vojsku - kaže izvor. 

Rusija deluje pragmatičnije, ne želeći da se pridruži trci svemirskog naoružanja. Sjedinjene Države žure da to iskoriste.

"Sjedinjene Države su pronašle i koriste tako retki" prozor "da bi postigle stratešku prednost i učvrstile ga. Kinezi grade nosače aviona, Rusi prave sisteme upozorenja o raketnim napadima. Svemir je jedini pravac u kojem Vašington ima šansu da se odvoji od Moskve i Pekinga", kaže Dmitrij Konanikin. 

BONUS VIDEO: