27.05.2020.

13:25

Foto:

Planeta

KOGA ZANIMA MIŠLJENJE UKRAJINSKOG PATULJKA? Ambasador rekao da bi nemačko ukidanje sankcija Rusiji bio ŠAMAR za njih, Šreder ga pokopao!

Brojni predlozi nemačkih političara o ukidanju sankcija Rusiji su „šamar” Ukrajincima, izjavio je ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Meljnik u intervjuu za list „Potsdamer nojste nahrihten”. S druge strane, bivši nemački kancelar Gerhard Šreder poručio je da mišljenje ukrajinskog ambasadora nikog ne interesuje i čak ga nazvao "patuljkom"

Naime, ukrajinski ambasador ovako je odreagovao na sve češća mišljenja koja se čuju u Nemačkoj o potrebi ukidanja antiruskih sankcija. U maju je ministarka za evropska pitanja Brandenburga Katrin Lang nazvala antiruske sankcije besmislenim i pozvala Berlin da ih ukine. Pre toga, sličnu izjavu dao je i šef nemačko-ruskog foruma Matijas Placek, a ovim povodom oglašavao se i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

- Mi, Ukrajinci, hteli bismo mnogo oštrije sankcije protiv Moskve. Ali, to politički nije ostvarivo - istakao je diplomata.

S druge strane, Šreder je objavio audio-podkast u kom je ukrajinskog ambasadora nazvao "patuljkom" i izjavio da njegova kritika nikoga ne interesuje.