27.05.2020.

14:03

Foto:

Planeta

ONO ŠTO SU AMERIKA I NEMAČKA RADILE SVOJIM VOJNICIMA JE BOLESNO! Hteli su da na naprave svemoćne ratnike, a dobili su TEŠKE NARKOMANE!

Pre Prvog svetskog rata, udruženi napori nemačkog univerzitetskog sistema i korporacija omogućili su svetski monopol nad lekovima čija proizvodnja zahteva hemijsku stručnost i industrijske kapacitete. Prihodi su dobrim delom pristigli od prodaje morfijuma, aklaloida iz opijuma, koji je prvi identifikovao nemački hemičar Fridrih Šertirner 1804, a ubrzo ga je patentirao "Merk". Morfijum i njegovi derivati prodavani su kao analgetici i lekovi protiv kašlja, da bi "Bayer" prepoznao potencijal heroina, koji je bio legalan u Nemačkoj.

BOŽJA KACIGA, VRAĆANJE MRTVIH U ŽIVOT! Ovo je pet najluđih naučnih eksperimenta!

Ogroman broj žrtava Prvog svetskog rata doveo je o svesti o potrebi lečenja hroničnog bola, pa su mnogi narkomani 1920-ih i 1930-ih u Nemačkoj bili veterani Prvog svetskog rata. Zavisnost je smatrana izlečivom, a nacisti su upotrebu narkotika u vojsci ohrabrivali.

Informer

"Autor" čuvenog "blickriga" u Poljskoj bio je komandant Hajnc Guderijan, a da bi vojnici ostali budni i orni za ratovanje najmanje 48 sati, lekari su pronašli način.

Informer

Hitler nije uživao u "pervitinu", ali  je konzumirao druge opijate. Čuveni doktor Teodor Morel prepisao je fireru kokainski prah za olakšavanje problema sa grlom i sinusima.

Još 1937. godine nemačka laboratorija u Temleru razvila je novi lek: "pervitin" - derivat metamfetamina, koji je delovao da osoba bude puna snage, energije i euforije. U početku je "pervitin" bio dostuan za civilno stanovništvo, a kasnije su ga dodavali i u konditorske proizvode. Godine 1939. počelo je korišćenje "pervitina" i u vojne svrhe, a kontrola upotrebe leka poverena je direktoru Instituta za opštu i vojnu fiziologiju, psihoterapeutu Otu Rankeu.

Međutim, vojnici pod uticajem ove droge nisu bili u stanju da izvršavaju komplikovanije zadatke, ali je Ranke opisivao "pervitin" - "kao odličan lek za trenutnu inspiraciju umornih trupa". Ubrzo je Ranke shvatio daje "lek" zapravo narkotik, ali već je biloproizvedeno više od 35 miliona tableta za nemačke trupe, a među prvima je snabdeven Luftfave.

Amerikanci i Englezi više su voleli LSD. Vojska SAD je od 1948. do 1975. sprovela nekoliko eksperimenata u objektu Edžvud Arsenal u Merilendu sa LSD-ijem, kao i drugim drogama, u nadi da će ih koristiti kao oružje u ratu. Smatralo se da ova supstanca može biti isporučena neprijateljima u obliku aerosola, a grupa vojnika počela je nekontrolisano da se smeje kada im je oficir izdao naređenje, i trupe nisu bile u stanju da izvršavaju zapovesti. Oko 7.000 vojnika je učestvovalo je u eksperimentima koji su uključivali izloženost više od 250 različitih hemikalija, a prekinuti su krajem 1975. godine, u atmosferi skandala.

Testiranje u Edžvud Arsenalu nisu toliko poznati kao neki od sličnih LSD testova koje je sprovela CIA, kao što je MK-ULTRA - a koji su uključivali "ispiranje mozga" i davanje lekova pojedincima.

Nikad nije prestalo

Danas je više nego česta upotreba "ritalina" i "aderala" u američkoj vojsci.

Poznata je i operacija "Papercipl", u kojoj su SAD regrutovale nacističke naučnike koji su savetovali upotrebu LSD-ija kao naprednog sredstva za ispitivanje i saslušavanje. Članak objavljen februara ove godine u stručnom žurnalu "Marine Corps Gazette" sugeriše da mikrodoziranje "tripom" može pomoći u analiziranju obaveštajnih podataka. Tekst pod nazivom "Mikrodoziranje: unapređenje poboljšanja performansi u obaveštajnim analizama", napisao je Emre Albajrak - aktivni oficir koji je služio u obaveštajnim jedinicama marinskih trupa.

Informer

Autor naglašava da američka vojska i razne vojne snage širom sveta imaju dugu istoriju primene droga, kako bi pomogli vojnicima da budu u pripravnosti i pružili im psihološku prednost nad protivnicima. Pominje i različite narkotike na bazi amfetamina koji su davani vojnicima i pilotima obe strane tokom Drugog svetskog rata.

HIPNOZA, DROGA, IMPLANTI U MOZGU... Otkriveni detalji eksperimenata u kojima je CIA koristila TEHNIKE KONTROLE UMA!

Takođe, tokom rata u Vijetnamu, istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo odbrane SAD pokazalo je da je 31 odsto pripadnika vojske rekreativno koristilo psihodelike, a 28 procenata - teške droge. A danas je više nego česta upotreba "ritalina" i "aderala" u američkoj vojsci. Prošle godine je 14 vazduhoplovaca koji su čuvali postrojenje za nuklearno oružje optuženo za "upotrebu i distribuciju LSD-ija na dužnosti". Nekoliko njih je takođe proglašeno krivim za upotrebu ekstazija i kokaina.

UNIVERZALNI OFICIRI SU NOVI RUSKI SPECIJALNI VOJNI ODRED! Oni koriste bespilotne letilice, izvode desant iz helikoptera i prave zasede!

Komentarišući predlog o mikrodiziranju LSD-ija, Šon Kavana, vojni analitičar koji je proučavao vojnu primenu droga, kaže da bi "sveobuhvatno etičko testiranje" moglo da donese zapažene rezultate: 

- Vojnik kojem su lekari davali droge za poboljšanje performansi sigurno je na boljem mestu nego osoba koja je bila na ‚rejvu'.