31.05.2020.

20:19

Foto:

Planeta

TRAMP VIŠE NIJE PREDSEDNIK?! Američki univerzitetski profesor tvrdi: ON JE ABDICIRAO!

- Nemajući konstruktivan odgovor na nijednu monumentalnu krizu koja sada trese Ameriku, Tramp je abdicirao. On ne vlada. On igra golf, gleda kablovsku TV i tvituje - navodi Rejh i postavlja pitanje:

Kako je Tramp reagovao na široke nemire posle ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu, crnca koji je umro nakon što mu je beli policajac klečao na vratu nekoliko minuta dok su ga sa lisicama bacili na zemlju?

- Tramp je demonstrante nazvao "razbojnicima" i zapretio da će ih upucati. "Kada počne pljačka, započinje pucnjava", tvitnuo je parafrazirajući bivšeg šefa policije u Majamiju čije su reči podstakle nerede krajem 1960-ih. U subotu je glasno govorio o "najokrutnijim psima i pretećim oružjima" čekajući demonstrante ispred Bele kuće, ukoliko ikada probiju kordon pripadnika Tajne službe - ističe Rejh.

TRAMP: PRAVIMO "NAJMOĆNIJE ORUŽJE" U ISTORIJI, USKORO SE ISKRCAVAMO NA MARS! Hoće li ga Rusija i Rogozin opet ismejati...

O odnosu predsednika SAD prema pandemiji koronavirusa Rejh kaže:

- Trampov odgovor na poslednja tri grozna meseca sve veće bolesti i smrti bio je podjednako nesmotren. Pošto je tvrdio da je Covid-19 „demokratska prevara“ i začepio usta zvaničnicima koji se bave javnim zdravljem, on je prebacio teret koronavirusa na savezne države. Guverneri su morali da nađu respiratore za održavanje pacijenata u životu i zaštitnu opremu za bolnice i druge neophodne radnike koji su nedostajali, često boreći jedni protiv drugih. Oni su morali da odluče kako, kada i gde ponovo otvoriti svoju ekonomiju. Tramp je tvrdio da "uopšte nije odgovoran" za testiranje i praćenje kontakata - što je inače ključno za obuzdavanje virusa. Njegov novi „plan“ stavlja odgovornost na savezne države da same izvrše testiranje i traženje kontakat - dodao je on.

Ni na polju ekonomije, prema njegovom mišljenju, Tramp se nije pokazao.