01.06.2020.

10:26

Foto:

Planeta

TEHERAN ISMEVA TRAMPA - POZIVA AMERIKANCE DA SE DIGNU PROTIV VAŠNGTONA i to sve citirajući Lutera Kinga: "Imam san da će se jednog dana..."

Ministarstvo je obavilo fotografiju crnog demonstranta sa uzdignutom pesnicom, koji prkosno stoji ispred grupe policajaca. Fotografiju prati citat lidera građanskih prava Martina Lutera Kinga. 

- Imam sam san da će se jednog dana ova nacija izdići i da će živeti po pravom kredu njenog postojanja: 'Za nas je ova istina sama po sebi razumljiva, da su svi ljudi stvoreni jednaki' - piše u tekstu.

Ovo nije prvi put da je Iran bocnuo Trampovu administraciju zbog stalnih protesta širom SAD-a.

Dok se gnev širom zemlje širi zbog ubistva stanovnika Mineapolisa Džordža Flojda od strane policije, iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif podsetio je SAD na kršenje ljudskih prava i rasizam, vešto prepravljajući saopštenje Stejt departmenta o navodnim nepravdama u Iranu kako bi izneo svoje mišljenje.

ŠOK OTKRIĆE, TRAMP NAREDIO MILU DA OSLOBODI VLADIKU JOANIKIJA! Da nije bilo Vašingtona episkop i sveštenici SPC još bi bili u zatvoru!

Majk Pompeo je odgovorio na kritiku, optuživši Teheran za "istrebljenje Jevreja" i druge navodne zločine. Vašington je više puta pozivao na pobunu protiv vlasti u Teheranu, tvrdeći da SAD stoje sa iranskim narodom, čak i dok SAD nameću razorne sankcije njihovoj zemlji.