03.06.2020.

23:15

Foto:

Planeta

ODRUBIO GLAVU ČOVEKU DA BI ZAUSTAVIO KORONU! Brutalno ubistvo koje je zaprepastilo Indiju

Indijski sveštenik po imenu Sansari Odža (70), mrtav pijan i drogiran, odsekao je sekirom glavu sunarodniku Sarodžu Kumaru Pradanu (52) verujući da će na taj način zaustaviti epidemiju koronavirusa u svojoj zemlji! On je policiji objasnio da mu se u snu javila boginja zdravlja i rekla mu da će sprečiti dalje širenje zaraze ukoliko joj prinese ljudsku žrtvu, što je potom i učinio u svom hinduističkom hramu u indijskoj saveznoj državi Odiši.

Svađa oko plantaže

Sveštenik i ubijeni čovek delili su sobu u hramu Brahmani Devi na istočnoj obali Indije i bili su u višegodišnjem sukobu zbog obližnje plantaže manga, na kojoj je Sarodž Kumar radio. Ubistvu je prethodila kraća svađa, a istraga je pokazala da je sveštenik pre krvavog pira ceo dan pio alkohol, kao i da su obojica pušila marihuanu.

Nakon što se otreznio i shvatio šta je učinio, Sansari Odža se sam prijavio policiji i priznao ubistvo. On je, međutim, inspektorima rekao da mu se u snu javila boginja i da mu je obećala da će zaustaviti epidemiju koronavirusa u Indiji, ako joj prinese žrtvu.

- Sveštenik je u trenutku ubistva bio teško pijan i drogiran. Priznao je zločin, ali je sve vreme insistirao na tome da mu se u snu ukazala boginja i da mu je ona naredila da ubije nesrećnog čoveka. Rekao nam je da mu je boginja obećala da će okončati epidemiju ako joj prinese ljudsku žrtvu. Da bi joj ugodio, Sansari je u svom hramu sekirom odsekao glavu Sarodžu - rekao je detektiv Alok Randžan Radž.

Informer

Varvarski čin

Lokalni aktivista za ljudska prava Satdža Prakaš Pati rekao je medijima da je ovaj zločin šokantan čak i za indijske standarde, te da je neverovatno da se takve stvari još dešavaju.
- Živimo u 21. veku i teško je poverovati da je ovakvo varvarsko ponašanje i dalje moguće. Zahtevamo oštru kaznu za sveštenika - rekao je Satdža Prakaš.

Indija je, inače, postala novo svetsko žarište koronavirusa sa oko 9.000 novozaraženih i više od 200 mrtvih na dnevnom nivou. Dosad je u toj zemlji registrovano ukupno 199.613 obolelih i 5.610 smrtnih slučajeva.

Mentalno oboleo

Policija je navela da je sveštenik Sansari Odža mentalno oboleo.
- U pitanju je čovek koji ima dugu istoriju psiholoških poremećaja. Istraga o ubistvu još je u toku. Ispitujemo dokaze i okolnosti pod kojima je zločin izveden. Na kraju ćemo videti da li će svešteniku biti suđeno ili će biti poslat u bolnicu na lečenje - naveli su iz policije.