03.06.2020.

12:51

Foto:

Planeta

NOVI POČETAK PRETVORIO SE U TRAGEDIJU I SMRT! Šokantni detalji iz života "nežnog diva" Džordža Flojda čije je ubistvo pokrenulo RASNE PROTESTE ŠIROM AMERIKE! (FOTO/VIDEO)

Flojd se preselio u Mineapolis kada je pušten iz zatvora u Teksasu gde je 5 godina robijao zbog razbojništva. Želeo je da započne novi život. Znali su ga kao nežnog diva.

Rođen je u Severnoj Karolini pre 46 godina. Živeo je u Hjustonu (Teksas). U Mineapolis se preselio pre nekoliko godina u potrazi za poslom, navodi njegov prijatelj Kristofer Haris.

Flojd je promenio način života i nedavno je objavljen video na kojem moli mlađe generacije da naprave dobre odluke i da prestanu sa oružanim nasiljem.

Imao je burnu prošlost, prvo je uhapšen u vojim dvadesetima zbog krađe, a kasnije i zbog oružane pljačke.

Informer

Preokret u životu Flojda usledio je nakon što je 2009. odslužio pet godina zatvora zbog teškog napada i pljačke počinjene 2007. godine kada je ušao u dom trudne žene, stavio joj pištolj na stomak i prevrnuo kuću tražeći drogu i novac, kako se navodi u sudskim dokumentima.

Flojd se izjasnio krivim za pljačku u kojoj se njegov saučesnik predstavio kao radnik lokalnog vodovoda, noseći plavu uniformu, navodi se u dokumentu optužnice.

Ali kada je žena otvorila vrata, shvatila je da oni nisu iz vodovoda i pokušala je da ih zatvori. Došlo je do rasprave.

Informer

Tada se pojavilo vozilo ispred kućei petorica muškaraca izašla su iz automobila i dotrčalo do ulaznih vrata. U policijskom izveštaju stoji da je najviši iz te grupe, koga je kasnije žrtva identifikovala kao Džordža Flojda, stavio pištolj na njen stomak i primorao je da uđu u kuću.

Flojd se zatim upustio u pretragu kuće dok je njegov saučesnik držao žrtvu, a zatim je udarao pištoljem u glavu i telu dok je ona vrištala pozivajući upomoć.

Nakon što nisu pronašli ni drogu ni novac, muškarci su uzeli nakit i ženin mobilni telefon i pobegli automobilom. Komšija koji je uočio pljačkaše zapisao je registarski broj.

Informer

Kasnije je policija pronašla automobil i Flojda koga je žena identifikovala kao "najvećeg" osumnjičenog i čoveka koji joj je stavio pištolj na stomak i ugurao je u dnevnu sobu.

Flojd je priznao krivicu za pljačku prvog stepena i osuđen je u aprilu 2009. na pet godina zatvora.

Flojd se preselio u Mineapolis 2014. godine, ubrzo nakon puštanja iz zatvora.

Kristofer Haris, jedan od Flojdovih najbližih prijatelja, je rekao da se Flojd preselio da bi započeo novi život. Bio je zadovoljan promenom.

I zaista izgleda da je Flojd promenio svoj život pre nego što je u ponedeljak ubijen.

Na internetu se pojavio video snimak na kojem ohrabruje mlađe generacije da prekinu oružano nasilje.

Na snimku se obraća direktno u kameru govoreći o potrebi da se prestane sa nasiljem:

- Očigledno je da su generacije nakon nas izgubljene, čoveče - rekao je Flojd na snimku, dodajući: "Vratite se kućama".