04.06.2020.

07:10

Foto:

Planeta

KAD JE VIDEO DA JE GUSTO, TRAMP JE NJEGA POZVAO DA BRANI VAŠINGTON! Čuveni general služio je Americi na Kosmetu, u Bosni, Iraku, a sada mora da UDARI NA SOPSTVENI NAROD! (FOTO)

Reč je o vojnoj jedinici koja postoji od 1942. godine, važi za najspremniju i najsposobniju vojnu jedinicu za brzo raspoređivanje i delovanje, sedište joj je u Fort Bragu u Severnoj Karolini.

Ova jedinica se pokazala kao jedna od najboljih u američkoj vojsci kada su upadi u teroristička gnezda u pitanju, razrešavanje kriznih situacija, i uopšte brza delovanja na najtežim terenima, a na njenom čelu je nadaleko čuveni vojni komandant general pukovnikk Majkl "Erik" Kurilja. On je e prethodno komadnovao 82. Vazduhoplovnom divizijom Vojske SAD čiji su pripadnici takođe, po nalogu predsednika SAD, raspoređeni na periferiji Vašingtona (više o tome čitajte OVDE).

Kurilja je rođen 16. maja 1966. godine i zaista ima bogatu ratnu biografiju. Reč je o iskusnom generalu koji je od 2004. do 2014. bio na čelu specijalnih timova u Avgnistanu i Iraku, a služio je u misijama u Avganistanu, Iraku, Kosmetu i Severnoj Makedoniji, navodi se na sajtu Američke centralne komande. Važi za jednog od najboljih komandanta koje američka vojska ima.

"Erik je najbolji vođa u borbi koje sam poznavao. Izuzetno dobar u ratu. Sjajno", jedan je od komentara na društvenim mrežama povodom informacije da 18. Vazduhoplovni korpus dolazi da "brani" Vašington.

Kroz misije van zemlje Kurilja se pokazao kao veoma pouzdan i sposoban oficir. Koliko je disciplinovan i posvećen službi govori činjenica da je prilikom sukoba u Mosulu u Iraku tri puta bio pogođen, ali je, uprkos ranjavanju, nastavio da se bori.

Dolazak Kurilje u Vašington i zapravo pred Belu kuću dovoljno govori sa kojom ozbiljnošću je Tramp shvatio rasne proteste i nemire u SAD. Još više pokazuje i Trampovu spremnost da se, ukoliko mirni protesti krenu po zlu, sa vandalima i huliganima obračuna bez kompromisa improvizacije. Boljeg čovek od Kurilje za to nema.