11.06.2020.

18:00

Foto:

Planeta

KAD NAPUSTITE NEMAČKU, PONESITE I NUKLEARNO ORUŽJE! Zaharova poslala poruku američkoj vojsci!

- Ako se u Vašingtonu zaista spremaju da postepeno povlače trupe i oružane snage sa nemačke teritorije, trebalo bi da povuku i američko nestrateško nuklearno oružje, koje je raspoređeno na teritoriji Nemačke - izjavila je Zaharova, komentarišući saopštenje medija da američki predsednik Donald Tramp namerava da do septembra iz američkog vojnog kontingenta u Nemačkoj povuče 9,5 hiljada vojnika.

Ona je dodala da će sugestije da se američki vojnici "presele“ iz Nemačke u Poljsku dodatno otežati izglede za dijalog između Rusije i NATO-a.

- Što se tiče inicijative Bele kuće izaziva oprez, između ostalog, i zbog toga što su američki vojnici, koji su još u Nemačkoj, odmah dobili poziv da preću u susednu Poljsku. Rekonfigurisanje vojnog prisustva SAD u pravcu ruskih granica ne samo da će povećati ionako veliku napetost u bezbednosnoj sferi na kontinentu, nego će dodatno zakomplikovati buduću izgradnju konstruktivnog dijaloga između Rusije i NATO-a u vojno-političkoj sferi - precizirala je Zaharova.

MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD HTEO DA ISPITA ZLOČINE AMERIKANACA U AVGANISTANU! Tramp poludeo, tvrdi da je sud KORUMPIRAN, pa im uveo SANKCIJE!

Ona se osvrnula i na izveštaj radne grupe američkih republikanaca, u kome se preporučuje da se Rusiji uvedu strožije snakcije, kao i da se unese na spisak "zemalja-sponzora terorizma",istakavši da je takva težnja Amerike.

- Mi smo odavno navikli na slične izjave pojedinih predstavnika američke političke klase, koji pokušavaju da povećaju svoj značaj na talasu rusofobije. Prestali smo da ozbiljno reagujemo na to - naglasila je diplomata.

Republikanci predlažu da se Rusija unese na spisak zemalja koje finansiraju teroriste – Korpus straže islamske revolucije u Iranu, pokret „Hezbolah“, „Taliban“ i „Ruski carski pokret“, koji su SAD proglasile za terorističku organizaciju. Rusija je više puta odbacivala te optužbe.