16.06.2020.

19:35

Foto:

Planeta

DŽONSON PORUČIO: Težimo da što pre otvorimo granice za sve

- Ne želimo da uvezemo korona virus baš sada kada smo epidemiju u Velikoj Britaniji zaista stavili pod kontrolu. Naravno da želimo da se što pre normalizuje vazdušni saobraćaj pa da ljudi mogu da idu i na godišnji odmor - izjavio je britanski premijer.

Nešto ranije, Španija je najavila mogućnost da i sama uvede karantin za putnike iz Velike Britanije kada iduće nedelje bude otvorila svoje granice.

AROGANTNI ČUDAK I ARHITEKTA BREGZITA NA STUBU SRAMA U BRITANIJI! Kako je Džonsonov čovek od poverenja koji prezire političke elite postao NAJOMRAŽENIJA OSOBA NA OSTRVU!

KRALJEVSKA PORODICA PONOVO AKTIVNA! Ovo se desilo prvi put OD IZBIJANJA EPIDEMIJE!

Informer

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je veoma svestan problema pridržavanja socijalnog distanciranja i da će učiniti sve što može kako bi se zemlja što pre vratila u normalu, a da ne rizikuje živote.

Džonson se osvrnuo na zabrinutost nekih preduzeća, koja tvrde da održavanje razdaljine od dva metra između mušterija umanjuje njihove šanse da prežive krizu nastalu zbog kovid-19, prenosi Rojters.

Apsolutno razumem zabrinutost i učiniću sve što je u mojoj moći da se što pre vratimo u normalu, ali moramo pažljivo nastaviti - rekao je Džonson.

Britanija je jedna od zemalja najgore pogođenih pandemijom, sa gotovo 300.000 zaraženih i više od 40.000 umrlih od posledica korona virusa.