17.06.2020.

09:29

Foto:

Planeta

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA ZA ITALIJANE! Blizu 5 miliona žive u APSOLUTNOM SIROMAŠTVU!

Među siromasnima jedna trecina su muskarci i zene iznad 65 godina koji nemaju dovljno novca da plate stanarinu ili racune. Od 10 italijanskih penzionera , 6 ima penziju manju od 750 Eura.

Prema statistickim podacima milion i 137 dece zivi u apsolutnom siromastvu, a procentualno siromastvo pogađa jos vise decu stranaca koji zive i rade u Italiji.

Među siromasnima je i vise od 50 hiljada takozvanih “nevidljivih”, to jest osoba koje zive na ulici, a među njima polovina su stranci, osam od deset su muskarci, a među njima i cesti slucajevi razvedenih oceva koji nakon razvoda ostaju bez stana, cesto gube posao i zavrsavaju na ulici.

Prosle godine siromastvo koje pogađa pojedince je smanjeno procentualno u odnosu na 2018 godinu zahvaljujuci uvođenju takozvanog “osnovnog prihoda”, (redito di citadinanca) uvedenog na insistiranje partije “Pokret pet zvezdica”.

Statisticki podaci se odnose na proslu godinu, ali se u izvestaju istice da je situacija pogorsana u ovoj godini zbog pandemije koronavirusa.