07.07.2020.

21:48

Foto:

Planeta

SADA I ZVANIČNO! Tramp potvrdio svoju odluku!

Povlačenje SAD na snazi je od ponedeljka i podneseno je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, saopštio je zvaničnik u utorak.

Senator Robert Menendez, objavio je vest na Tviteru uz komentar da nije dovoljno nazvati nazvati Trampov odgovor na pandemiju haotičnim.

- Kongres je primio obaveštenje da je predsednik SAD zvanično povukao Sjedinjene Američke Države iz Svetske zdravstvene organizacije usred pandemije. Nazvati Trampov odgovor na pandemiju kovida 19 haotičnim i nekoherantnim, nije dovoljno. To neće zaštititi američke živote ili interese - to Amerikance ostavlja bolesnim, a Ameriku samu - napisao je demokrata Menendez.

SZO: Želimo Bolsonaru brz oporavak, SVI SMO RANJIVI NA KORONU!

Izvor koji je kratko prokomentarisao pismo koje je adresirano na UN rekao je Si-En-Enu da je pismo vrlo kratko, da sadrži tri rečenice i potvrdio da će pokrenuti jednogodišnje povlačenje, ali upozorio da ne može da potvrdi da je to konačna verzija.

Donald Tramp je prvobitno najavio nameru o povlačenju iz SZO u maju ove godine i konzistentno je optuživao SZO da pomaže Kini u prikrivanju porekla virusa.