12.07.2020.

17:13

Foto:

Planeta

CEO SVET DRHTI PRED KORONOM, ITALIJANSKI STRUČNJAK KAŽE DA NEMA EPIDEMIJE: Prestanite da plašite ljude!

Baseti je kritikovao tendenciju da se svakodnevno, poput ratnih izveštaja, govori o rastu zaraženih bez analize podataka koliko je asimptomatskih, koliko hospitalizovanih i slično.

ESTRADA SE TRESE! Popularni pevač NA APARATIMA zbog KORONE - HITNO HOSPITALIZOVAN!ESTRADA SE TRESE! Popularni pevač NA APARATIMA zbog KORONE - HITNO HOSPITALIZOVAN!

LJUDI, UOZBILJITE SE! NE SMEM NI DA NAPIŠEM KOLIKO IH PREŽIVI RESPIRATOR! Srbija mora da pročita VAPAJ dr Danijele: MOKRE U ODELIMA, A ISPRED KOVIDA KOLONA BOLESNIH!

- Onaj ko prati epidemiolosku situaciju u Italji mogao bi pomisliti da smo još uvek u jeku pune epidemije korona virusa. Svake vesti počinju sa dnevnim izveštajima o broju zaraženih i hospitalizovanim. Ali, to je pogrešan utisak. Epidemija Kovid-19 je prošla, i to se vidi po brojevima: imali smo 4000 pacijenata u intenzivnoj nezi, a danas u zemlji sa vise od 60 miliona stanovnika, samo 60 - kaže dr. Baseti.

Kako prenosi agenzija AGI, on je kritikovao tendenciju da se svakodnevno, poput ratnih izveštaja, govori o rastu zaraženih bez analize podataka koliko je asimptomatskih, koliko hospitalizovanih i slično.

Ni u jednoj drugoj zemlji se tako ne radi, samo u Italiji, tvrdi doktor Baseti.

- Insistira se na negativnim podacima i zaboravlja da je Italija bila prva na udaru pandemije i da smo uspeli da izađemo iz krize - kaže infektolog.

Po njegovoj oceni, problem je u komunikaciji i krivce vidi u lokalnim institucijama, medijima ali i među "stručnjacima" kojima i sam pripada.

- To insistiranje na negativnom samo zbunjuje ljude, plasimo ih, a zdravstvena kriza, bar što se tiče Italije je prošla - zaključio je Baseti.

SVE O KORONAVIRUSU ČITAJTE OVDE.