16.07.2020.

22:14

Foto:

Planeta

PUTINOV ŠAH-MAT! VAŠINGTON NIJE USPEO, RUSIJA SE VRATILA NA BLISKI ISTOK! Trudili se 40 godina, ali uzalud - Moskva je prejaka!

Međutim, napori SAD su doživeli neuspeh. Na internet-seminaru nemačke Maršalove fondacije u Vašingtonu, Šenker je izjavio da je „prava strateška greška" prošlog predsednika SAD Baraka Obame „radostan doček Rusije u Siriji".

- Stub američke politike tokom 40 godina je u osnovi bila želja da se Rusi drže što dalje od Bliskog istoka - rekao je Šenker.

Šenker je naglasio da je Vašington očekivao da će se Rusija zaglibiti u Siriji. Međutim, to se nije desilo.

ĐUKANOVIĆU, ŠTA AKO PUKNEŠ NA IZBORIMA?! Suđenje vladici Joanikuju odloženo za 4. septembar! MILOVO BITI ILI NE BITI JE 30. AVGUSTA!

 

- Mislili smo, nadali smo se, da će u Siriji doživeti krah... Međutim, Rusija je faktički spasila Asadov režim - rekao je diplomata.

Podsetimo, Rusija je krajem 2015. godine poslala avijaciju u Siriju na poziv legitimnog predsednika Bašara Asada. Time je preokrenut tok rata u Siriji: uništen je ogroman broj terorista i njihove infrastrukture, a deo njih je potisnut; veći deo zemlje je oslobođen i vraćen pod kontrolu vlasti u Damasku, a takođe obesmišljen je i američki plan o svrgavanju Asada sa vlasti.