22.07.2020.

11:20

Foto:

Planeta

NEĆE MOĆI, AMERI UZALUD VAM TRUD! SAD bi da RUSIJA bude SLABA, da im KINA bude ekonomski PODČINJENA, a IRAN američka KOLONIJA!

U intervjuu za „Komersant", a uoči posete šefa iranske diplomatije Moskvi, ambasador konstatuje jak pritisak Amerike i ističe da je vreme da se oformi jedan takav klub.

- Treba da pomažemo jedni drugima. Zbog čega vam uvode sankcije? Zato što Amerikanci ne žele da u bilo kom regionu vide zemlju koja je jača i uticajnija od njih. Oni žele da Rusija bude slaba, da im Kina bude ekonomski podčinjena, a Iran da bude američka kolonija - objašnjava Džalali.

On ističe da takav klub ne bi bio klub otpadničkih država već onih koji trpe posledice sankcija.

- Imamo velike potencijale, treba samo iskazati političku volju i uložiti napore da bi se taj potencijal mudro razvijao. Iran ima šta da ponudi Rusiji i Kini. Mi smo velika zemlja sa mnogobrojnim i mladim stanovništvom, imamo rude i razvijenu tehnilogiju. Ako uložimo zajednički napor uspećemo da prevaziđemo pritisak SAD - uveren je iranski ambasador.

ŠTA SADA? SANKCIJE TURSKOM TOKU, AMERIČKI KONGRES USVOJIO VOJNI BUDŽET! Kako će reagovati Turska, Bugarska, Mađarska, Grčka...

Prema rečima ambasadora, Zarif u Moskvu donosi i poruku predsednika Hasana Rohanija za šefa ruske države Vladimira Putina.