23.07.2020.

07:00

Foto:

Planeta

AMERIKA OVO NEĆE LAKO PRIHVATITI! NEMAČKI ANALITIČAR ŠOKIRAO: Sledeća godina je prekretnica, odlazi Merkel - Počinje alijansa sa Rusijom i Kinom!

Iako se čini paradoksalnim, nemačke elite mogu da pritisnu Sjedinjene Države, koje su Evropu nedavno prestale da doživljavaju kao svog saveznika i počele da je tretiraju kao poslušnog roba.

Stoga su iz Vašingtona počele da pristižu pretnje da će se uvesti ekonomske sankcije državnim kompanijama i zvaničnicima koji odbijaju da zaustave izgradnju Severnog toka 2.

Berlin ima dve mogućnosti u ovoj situaciji, napominje Rar.

Prvo podrazumeva pokoravanje, što stavlja Nemačku u poziciju vazala Sjedinjenih Država.

OVAKO VELIKE KRIZE UVEK SE ZAVRŠAVAJU SVETSKIM RATOM, ruski politički analitičar upozorava da sve podseća na 1914. i 1939. godinu!

OVO SE NEĆE ZAVRŠITI TEK TAKO, SPREMNI SU NA BORBU! Putinovom miljeniku zabranjen ulazak u SAD, Rusija sprema osvetu

Informer

Druga opcija je suprotstavljanje Vašingtonu. U ovom slučaju, Nemačka će morati naporno da radi na stvaranju svog evropskog bankarskog sistema, koji bi bio analog SWIFT-u. Pored toga, biće potrebno distancirati se od Sjedinjenih Država i ojačati veze sa Rusijom i Kinom.

"Evropljanima je veoma teško to da razumeju, jer i dalje postoji taj osećaj predanosti zajedničkim vrednostima, prijateljstvu. Neće im biti lako da shvate da se sve promenilo, to je dug proces koji se mora ubrzati kako bi se što pre prihvatila stvarnost“, naglasio je Rar.

Politikolog veruje da će 2021. godina postati prelomna tačka za Nemačku, kada Angela Merkel podnese ostavku na mesto kancelarke.

Trenutno postoje četiri moguća kandidata, od kojih je jedan premijer Severne Rajne – Vestfalije Armin Lašet.

Upravo bi taj političar bio idealan naslednik sadašnje liderke u kontekstu jačanja odnosa Berlina i Moskve, zaključio je Rar. 

Informer

Inače, da dolazi nova era najavila je i sama Angela Merkel.

Merkelova, koja je kao prva nemačka kancelarka prošle nedelje prisustvovala sednici vlade pokrajine Bavarske, na konferenciji za štampu, istakla je da Evropa znači "bezbednost“ za Nemačku.

Naglasila je da je veoma bitno sve što se trenutno, tokom predsedavanja Nemačke EU, dešava u Briselu.

- Svet se trenutno iznova organizuje. To da SAD štite EU nije više nešto što se podrazumeva. Zbog toga je jedinstvo u Evropi bitnije nego ikada - poručila je Merkelova.