04.08.2020.

11:13

Foto:

Planeta

BIVŠI KRALJ ŠPANIJE BEŽI IZ ZEMLJE zbog KORUPCIJSKOG SKANDALA od 100 MILIONA DOLARA!


On je juče obavestio svog sina, kralja Felipea Šestog, da napušta tu zemlju i da će živeti u nekoj drugoj državi, nakon što su se proteklih nedelja protiv njega pojavile optužbe za korupciju.

"Vođen željom da uradim ono što je najbolje kako bih služio narodu Španije, njenim institucijama i tebi, kao kralju, obaveštavam te o svojoj odluci da napustim Španiju u ovom trenutku", navodi se u pismu koje je Huan Karlos uputio svom sinu, a koje je objavila kraljevska porodica na svom sajtu.

(HIT VIDEO) PODIGAO RUSIJU IZ PEPELA! Dve Putinove decenije na vlasti u pet minuta snimka koji MORATE DA POGLEDATE!

Kralj Felipe Šesti zahvalio je ocu na toj odluci i ukazao na "istorijski značaj" koji vladavina Huana Karlosa predstavlja za demokratiju u Španiji posle fašističke diktature Fransiska Franka, prenosi Rojters.

Informer


Huan Karlos (82) smatra se zaslužnim za pomoć Španiji da mirnim putem obnovi demokratiju u zemlji, nakon smrti diktatora Franciska Franka 1975. godine. Međutim, Huan Karlos je, okružen skandalima poslednjih godina svoje vladavine, abdicirao u korist sina 2014. godine, čime je izgubio imunitet koji se ustavom Španije garantuje šefu države.