15.08.2020.

09:42

Foto:

Planeta

ŠTO VIŠE NA OTVORENOM! Evo šta kaže vodeći američki stručnjak o nastavi u školama za vreme pandemije! (VIDEO)

Doktor Entoni Fauči, vodeći američki epidemiolog, izjavio je da "nije zadovoljan razvojem situacije" i ponovo upozorio da neoprezno otvaranje može da ima katastrofalne posledice, prenosi Glas Amerike.

GEJTS KONAČNO OTKRIO: Nije sve kako nam se čini, EVO KADA ĆE KORONA BITI POBEĐENA!

"ZLATNI TUŠ" SA STRIPTIZETAMA, LJUBAVNICE, PUTIN GA DRŽI U ŠACI... Advokat izdaje šokantnu knjigu o Trampu, pred izbore želi da ga UNIŠTI! (FOTO/VIDEO)

Fauči kaže da za ponovno otvaranje škola “zajednice treba da stopu infekcija drže ispod 10 odsto”, kao i da merenje temperature nije pouzdani način pregleda.

U razgovoru uživo preko Fejsbuka sa guvernerkom Rod Ajlenda Ðinom Rejmondo, Fauči je izjavio da nastava treba da bude na otvorenom što je više moguće, da u školskim autobusima prozori treba da budu otvoreni a učenici nose maske što više mogu.

- Izlazite napolje što više možete. Ako pogledamo skupove na kojima je došlo do masovnog širenja virusa, skoro uvek su bili na zatvorenom - rekao je podsećajući na žarišta zaraze u domovima za penzionere, skladištima, zatvorima, kao i na venčanjima i drugim socijalnim dešavanjima".

Fauči, koga je na Instagramu uživo intervjuisao glumac Metju Mekohanej, kaže da Amerikanci treba da izaberu između žurki ovog leta i školske godine. "Da li želite da otvorite barove ili škole?”.

Debata o otvaranju škola besni i dalje…U školama koje su se već otvorile brzo je došlo do problema - najmanje 2.400 učenika i nastavnika stavljeno je u karantin u šest država.

Ali u državama gde nastava uživo nije počela - takođe postoji otpor. Desetine roditelja i učenika u Pensilvaniji okupile su se ispred lokalne sudnice apelujući na vlasti da otvore škole.

U Kaliforniji, jedna škola je prekršila naređenja države i ipak otvorila vrata za stotine učenika.

- To će poništiti svaki potencijalni napredak koji smo ostvarili da zaustavimo virus - kaže Džesika Bergen koja je zagovornica onlajn nastave.