16.08.2020.

12:02

Foto:

Planeta

MI U HERMETIČKOJ OPREMI NA 30 STEPENI, A VI SE ZABAVLJAJTE! Poruka medicinskog tehničara na Fejsbuku o kojoj svi pričaju

Za samo nekoliko sati njegove reči, na drustvenim mrežama, prenesene nekoliko hiljada puta, a to jedna od udarnih vesti i u svim današnjim medijima.

HRVATIMA PUKLA SEZONA PA SU IM SRBI KRVI! Turisti beže, ugostitelji očajni: Upozoravali smo na treće zemlje!

U Italji broj zaraženih postojano raste već drugu sedmicu, u polsednja 24 sata dosegao je najviši nivo od 23. maja, čak 629 novozaraženih, a u nekim regijama je indikator širenja zaraze Rt, iznad 1 što znači da se virus širi eksponencijalno. 

OD 1.OKTOBRA VAKCINACIJA PROTIV GRIPA! Tiodorović: BILO BI STRAŠNO UKOLIKO DOĐE DO SUDARA DVA VIRUSA, moramo da izbegnemo
ITALIJANSKI SCENARIO!
ZNOJAVI, PIJANI, BEZ MASKI U PREPUNIM KLUBOVIMA... Italija zgrožena ponašanjem mladih Italijana na odmoru u Hrvatskoj! (VIDEO)

Prema saopštenju Visokog Institiuta za zdravlje trenutno ima registrovanih 925 žarista, od kojih 225 traju već drugu sedmicu. Ukupni broj zaraženih u Italiji je 14.406 osoba.

Sadašnji talas širenja se pripisuje takozvanim "uvezenim slučajevima" iz drugih regija ili iz inostranstva. Vlada je uredbom od 7.avgusta ostavila mogućnost pojedinim regijama da same odluče da li ce otvarati diskoteke, a neke kao Basilikata i Kalabrija su dozvolili rad diskoteka, ali su ih na brziunu zatvorili jer se Covid19 počeo zabrinjavajuće da se širi.

Vlada apeluje, naročito na mlade, da na svoje mobilne telefone otvore aplikaciju "Imuni", koja u potpunoj anonimnosti omogućava da budete obavesšteni ukoliko ste bili u blizini zaražene osobe.