01.09.2020.

10:46

Foto:

Planeta

"JOŠ NIJE TOLIKO KRVAVO, ALI..." Lavrov izdao ozbiljno upozorenje, opasnije je nego pred Drugi svetski rat!

- Danas situacija u svetu, naravno, nije tako "krvava" kao u vreme Drugog svetskog rata, ali rizici su mnogo veći i nisu ništa manje opasni - rekao je on.

(FOTO) AKO TREBA DA GORI PODGORICA, IMA DA GORI! DPS-ovci od sinoć šalju jezivi poziv pristalicama, sad je jasno da se MILO BEZ KRVI NEĆE POVUĆI!

NATO IZDAO SAOPŠTENJE: Ruska vojna avijacija krši međunarodno pravo!

Prema rečima ministra, tu se ubrajaju terorizam i narko kriminal, koji svake godine odnose ogroman broj života, kao i rizik od širenja oružja za masovno uništenje.

Lavrov je dodao da SAD uvode principe koji snižavaju prag upotrebe nuklearnog oružja.

- SAD su uništile praktično ceo sistem obuzdavanja u sferi kontrole naoružanja i doktrinarno uvode u svoju praktičnu delatnost principe koji u stvari snižavaju prag upotrebe nuklearnog oružja - rekao je on.

Ministar je takođe saopštio da će se samit "petorke" Saveta bezbednosti UN održati čim omogući situacija sa virusom korona.

- Na samitu bi bilo moguće razmotriti put kardinalnog poboljšanja situacije u sferi bezbednosti na globalnom nivou. Svih pet zemalja su pozitivno odgovorile na predlog predsednika Putina i nadam se da će se samit održati čim to dozvoli situacija sa virusom korona. Samit bi trebalo da se održi uživo - rekao je Lavrov.