02.09.2020.

18:41

Foto:

Planeta

TVORAC BOJNOG OTROVA TVRDI: Trovanje „Novičokom“ dovelo bi do smrti, a ne kome

- U tom slučaju, on bi odavno odmarao na groblju - rekao je Rink.

Stručnjak ističe da se simptomi "trovanja" Alekseja Navaljnog u potpunosti razlikuju od primene otrovne supstance „Novičok“.

"NAUČNA FANTASTIKA"! Brutalan odgovor Saveta federacije o tvrdnjama Berlina da je Navaljni otrovan!

NEMAČKA VLADA: Kod Navaljnog pronađeni tragovi novičoka

Prema njegovim rečima, da je upotrebljen „Novičok“, simptomi trovanja bili bi drugačiji: „Imao bi grčeve i tako dalje. Potpuno drugačiji simptomi“, dodao je Rink.

Rink navodi da pokušaj povezivanja „trovanja“ Alekseja Navaljnog sa upotrebom „Novičoka“ protiv njega predstavlja politički korak.

- To je apsolutna politička glupost - rekao je Rink.

Informer

Prema njegovim rečima, ruski lekari su u početku takođe smatrali slučaj Navaljnog trovanjem, ali ubrizgani protivotrovi nisu dali rezultata.

- Ako oni misle da naši ništa ne znaju, onda vrlo pogrešno misle - zaključio je Rink.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila ranije da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova "Novičok".

S tim u vezi, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Berlin nije obavestio Moskvu o svojim zaključcima i da Rusija nema takve podatke. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, sa svoje strane, istaklo da Rusija čeka odgovor Nemačke na zahtev o situaciji sa Navaljnim.