09.09.2020.

12:15

Foto:

Planeta

PADNEM LI JA, PADA I RUSIJA! Lukašenko u intervjuu za ruske medije poslao upozorenje "starijem bratu" Putinu!


Lukašenko je razgovarao sa grupom ruskih novinara, uključujući urednicu RT-a Margaritu Simonjan, i jasno poručio da će se boriti za ostanak na vlasti.

- Neću dopustiti da sve što smo stvarali bude uništeno, rekao je šef države koji je već 26 godina na vlasti.

Takođe je priznao da je to razdoblje možda i predugo, više o tome čitajte OVDE.

Beloruski čelnik će sledeće nedelje otići u Moskvu na razgovor s ruskim predsednikom Putinom koji je rekao da je spremna i vojno da pomogne kolegi bude li potrebno.

Sve se više oslanja na Rusiju, svog glavnog saveznika i ekonomskog partnera, bez obzira na napetosti između dve zemlje poslednjih godina jer je Kremlj tražio dublju privrednu i političku integraciju s Belorusijom, čemu se do sada Lukašenko protivio.

Većina njegovih poruka koje je izneo u intervjuu zvuče kao da ih je uputio Putinu, a ne svojim građanima.

Smatra kako bi opozicija uništila državu ako bi on otišao s vlasti. Ponovio je svoju tvrdnju da iza protestanata u Belorusiji zapravo stoje strane sile koje će na kraju napasti - Rusiju.

- Sve je to globalizovano i internacionalizovano. Ako mislite da će se velika Rusija moći da se nosi s ovim, varate se. Razgovarao sam s mnogim predsednicima, sa svojim starim prijateljem, zovem ga starijim bratom, Putinom, i upozorio sam ga. Nemoguće je to zaustaviti - rekao je Lukašenko.

Putin je odbio da pošalje vojnu pomoć Lukašenku, na njegovu javnu molbu, ali je obećao da će poslati kontingent specijalnih snaga u Belorusiju da podrže Lukašenkovu vladavinu, ako bude potrebno.

Informer

Na fotografijama koje je objavio kabinet beloruskog predsednika vidi se kako urednica Simonjan drži Lukašenka za ruku, a oboje se smeše.

BONUS VIEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

GOLA SLOBODA S MUŠKARCEM U KREVETU! Ovo je čista provokacija, Mićalovićka nemoj to da nam radiš!