15.09.2020.

18:02

Foto:

Planeta

NI PALESTINA NI IZRAEL! Pompeo "otkrio" ko predstavlja najveću opasnost na Bliskom istoku!

Pompeo je, u onlajn diskusiji sa predsednikom i generalnim direktorom američkog Atlantskog saveta Frederikom Kempom, kojoj je prisustvovao i Tanjug, poručio da su SAD na Bliskom istoku uradile ono što je u nacionalnom interesu tih zemalja, a istovremeno poštujući njihov suverenitet.

ŠOK! TVRDNJE KINESKOG VIRUSOLOGA UZDRMALE SVET! Otkriveno kako je korona stvorena u Vuhanu (VIDEO)

NJIHOVO UKLANJANJE J BIO "DOBAR POTEZ"! Evo koga je sve Tramp hteo da eliminiše!

On je podsetio i da su prošle nedelje i sukobljene strane u Avganistanu sele za pregovarački sto.

-Zahvaljujući liderstvu predsednika Donalda Trampa u poslednje tri godine dostigli smo takve rezultate - naglasio je Pompeo i potvrdio ličnu spremnost da bude deo i nove administracije predsednika Trampa, ukoliko bude ponovo izabran za predsednika na predstojećim izborima.

Na pitanje da prokomentariše kako Iranci gledaju na sporazum između Izraela i UAE, Pompeo kaže da Iran smatra da ovaj sporazum ugrožava njihovu stabilnost, a da to zapravo govori o karakteru vlasti u Iranu.

Informer

Kada je reč o kinesko-američkim odnosima, Pompeo naglašava da je potrebno da Amerikanci imaju fundamentalno razumevanje o tome kako se kreiraju radna mesta i ekonomski razvoj u SAD.

Kako je istakao, najvažniji saveznik u odnosima sa Kinom, koji Vašington treba da ima, je američki narod, te da je suština da Amerikanci razumeju kinesku pretnju i da shvate da se više stotina hiljada radnih mesta u SAD gubi zbog toga.

Kada je reč o 5G mreži, Pompeo je kazao da su potrebne bezbedne kompanije i istakao da veruje da će biti kompanija na “Zapadu” koji će za razliku od postoječih, pružiti napredniju, a istovremeno bezbedniju tehnologiju.

On je takođe komentarisao pokušaje američkog predsednika za normalizaciju odnosa sa Severnom Korejom i kazao je da su postojale nade za dalji napredak, da Kim Džong Un može da ide u drugom pravcu, te da je još optimista po tom pitanju.