17.09.2020.

18:15

Foto:

Planeta

AMERIČKI VOJNICI GINU U IRANU - ILI IRAKU? Zbog novog kiksa Bajdena usijale se društvene mreže! (VIDEO)

Bajden je pogrešio čitajući svoj dnevni raspored za koji je rekao da sadrži svakodnevna obaveštenja o stradanju američkih trupa u inostranstvu.

PRESTANITE DA MU DAJETE DROGU! Grčki mediji osuli po Čavušoglu nakon što je zapretio da vojska neće pomoći Grčkoj kada Turska krene na njih! (VIDEO)

SANKCIJE DA NAZOVU PO NAVALJNOM?! A GDE JE TU ZDRAV RAZUM?? Zaharova oštro o ideji Brisela!

- Američke trupe umiru u Iranu i Avganistanu, 6000, danas, 923 - rekao je bivši potpredsednik i bivši senator, koji je glasao za irački rat. "Ne približno 6.900–923, jer je svaki od ovih palih anđela napustio porodicu, napustio zajednicu. Za tim stolom je sada slobodno mesto “.

- Džo Bajden ne zna razliku između Irana i Iraka, ali želi da bude predsednik Sjedinjenih Država - tvitovao je korisnik Tvitera Džoel Fišer.

Kao što su neki primetili na društvenim mrežama, ovo je drugi put da je Bajden zbunio dve države u govorima vezanim za spoljnu politiku. U januaru se dva puta osvrnuo na Iran kada je govorio o glasanju u iračkom parlamentu.

Bajdenovu originalnu podršku ratu u Iraku i njegove verbalne gafove iskoristili su Donald Tramp i drugi kritičari koji se protive ovom potencijalnom predsedniku.

Još jedan gaf istaknut na društvenim mrežama iz govora u utorak bio je kada je Biden nazvao svoju potencijalnu administraciju „administracijom Haris-Bajden“. Prošlo je manje od jednog dana nakon što je njihov kandidat za potpredsednicu Kamala Haris pozvala njihov odbor „Harrisova administracija“ pre nego što je brzo ispravljena.

- Ne grešite - objavio je na Tviteru Donald Tramp Jr. reagujući na zbunjenost.

- Ironično, ovo je najozbiljnija stvar koju je rekao za nekoliko nedelja - dodao je autor Dejv Rubin.