28.09.2020.

12:30

Foto:

Planeta

TURSKA POSLALA 4.000 BORACA IZ SIRIJE DA PODRŽE AZERBEJDŽAN! Jeremenija: Povratili smo kontrolu nad izgubljenim oblastima!

- Jedinice Arcaha povratile su kontrolu tokom borbi nad oblastima koje su ranije izgubili - rekla je ona.

Kako je rekla, azerbejdžanske trupe su od jutros nastavile napade koristeći tešku artiljeriju i oklopna vozila, uključujući i teške sisteme za bacanje vatre.

- Jutros oko 07:30, užasnuti teškim gubicima koje su pretrpeli, neprijatelji su koristili teške višecevne raketne bacače TOS. Jermenska strana nije pretrpela nikakve gubitke - napisala je portparolka jermenskog ministarstva na Tviteru.

Jermenske i azerbejdžanske snage nastavile su danas okršaje drugi dan zaredom, a dve strane se međusobno optužuju za upotrebu teške artiljerije.

Turska poslala borce iz Sirije da podrže Azerbejdžan?

Ambasador Jermenije u Rusiji izjavio je danas da je Turska poslala oko 4.000 boraca sa severa Sirije u Azerbejdžan tokom sukoba sa odvojenim regionom Nagorno-Karabah, javio je Interfaks.

Ambasador Vardan Toganjan rekao je da ovi borci učestvuju u okršajima u Nagorno-Karabahu, azerbejdžanskom regionu kojim upravljaju etnički Jermeni, prenela je agencija RIA.

Turska je blizak saveznik Azerbejdžana.

Toganjan je izrazio uverenje da OEBS-ova Minska grupa, kojoj predsedavaju Francuska, Rusija i SAD, treba da brzo reaguje zbog situacije u Nagorno-Karabahu, javio je "Sputnjik".

Ambasador je dodao da Jerevan u ovom trenutku ne planira da zatraži pomoć od Organizacije kolektivnog bezbednosnog sporazuma.

Ovu organizaciju čine bivše sovjetske republike Rusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan i Uzbekistan.